Skip to main content

Natuurlijk Woud

Woud is onderdeel van het Texelse bos. Geen recreatiebedrijf op Texel heeft zo’n sterke binding met de natuur als Woud. Logisch dat we daar zuinig op zijn en proberen de impact op onze omgeving zo klein mogelijk te houden. Groen zit in het DNA van ons bedrijf. Al van oudsher, toen Woud nog ’t Woutershok was en het kampeerterrein eigendom van Staatsbosbeheer. Bij alles wat we aan ons terrein veranderen, houden we rekening met onze omgeving.

Groene partnerships

De druk op de Texelse natuur wordt groter. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om in de buitenlucht te ontspannen. Het betekent ook dat we er met z’n allen voor moeten zorgen dat het groen op Texel gezond en aantrekkelijk blijft. We hebben stappen gezet om ons kampeerbedrijf verder te vergroenen en waar dat kan nog meer bij te dragen aan een grotere biodiversiteit. Waar dat kan werken we hierin samen met Staatsbosbeheer. De adviezen van de Texelse boswachters nemen we graag ter harte bij aanpassingen en herinrichtingen van Woud.

Staatsbosbeheer

Op Texel beheert Staatsbosbeheer maar liefst 5.000 hectare natuur. De boswachters zetten zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren. Ze zorgen ervoor dat kwetsbare natuur op Texel wordt beschermd en betrekken Texelaars en toeristen zoveel mogelijk bij de natuur. Het Texelse boswachtersteam is actief, betrokken en gedreven om de lastige uitdagingen waar ook Texel voor staat aan te pakken. Tot 2025 zet SBB in op vijf speerpunten: 1. Meer biodiversiteit; 2. Beperken van de gevolgen van klimaatverandering; 3. Recreatie in de natuur; 4. Grondstoffen (meer hergebruik van grond- en reststoffen); 5. Participatie (werken en leren in de natuur).

Nationaal Park Duinen van Texel

Het grootste deel van de westkant van Texel ligt in het Nationaal Park Duinen van Texel (NPDvT). Ook ons bedrijf ligt in dit prachtige gebied met kwetsbare natuur die het waard is beschermd te worden. Woud is gastheer van het Nationaal Park. In die rol dragen wij niet alleen bij aan het promoten, maar ook aan het beschermen van de eilandnatuur. Op npduinvantexel.nl vind je meer informatie over de flora en fauna in het Nationaal Park.

Woud - Groen zit in het DNA van Woud  Woud is gastheer van het Nationaal Park. Bij alles wat we doen, houden we rekening met de omgeving. Meer weten over het Nationaal Park? Lees het op npduinvantexel.nl

Samen kunnen we meer!

Bij Woud zijn we ervan overtuigd dat je samen meer kunt bereiken. We hebben gemerkt dat ook onze gasten zich betrokken voelen bij hun omgeving en graag een steentje bijdragen aan een betere wereld. Op ons kampeerterrein betaal je daarom bijvoorbeeld alleen voor de elektra die je zelf verbruikt. De douches zijn voorzien van een timer die 5 minuten warm water geeft. Wil je je haren wassen? Dan kun je de timer 2 minuten pauzeren. Zo besparen we gezamenlijk op water en energie en hoef jij niet te wachten voordat je kunt douchen. Kom je met de elektrische auto? Dan hebben we vier laadplekken beschikbaar.

Woud - Groen zit in het DNA van Woud  Woud is gastheer van het Nationaal Park. Bij alles wat we doen, houden we rekening met de omgeving. Meer weten over het Nationaal Park? Lees het op npduinvantexel.nl

Historie

In 1963 maakte Staatsbosbeheer van een veldje in een bos een kampeerterreintje. Dat groeide uit tot het kampeerbedrijf dat het nu is: Woud biedt gasten de vrijheid om te verblijven op die manier die zij willen en te genieten van het buitenleven op Texel. Het bedrijf groeide mee met de veranderende behoeftes van hedendaagse kampeerders en buitenmensen. Meer weten over onze geschiedenis? In onderstaande animatie trekt de ontwikkeling van Woud in vogelvlucht aan je voorbij.

Heb jij’m al?

Nog even geduld, binnenkort meer informatie...

Woud - Groen zit in het DNA van Woud  Woud is gastheer van het Nationaal Park. Bij alles wat we doen, houden we rekening met de omgeving. Meer weten over het Nationaal Park? Lees het op npduinvantexel.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Rozendijk 38
1791 PE Den Burg

Tel. (0222) 31 30 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Woud Texel

Route [ N 53.05914  O 04.75967 ]

Social media

Copyright www.woudtexel.nl

Website door WEBJONGENS i.s.m. Zilte ZakenBookzo & Texelinformatie