Skip to main content
Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Kom jij ons nieuwe camperveld uittesten?

Het aantal gasten dat naar Texel komt met de camper is in de afgelopen jaren fors gestegen, net als in heel Nederland trouwens. Toch is er op het eiland maar beperkt plek voor camperaars. Dat was ook bij Woud zo. We hadden maar vier plaatsen die onder alle omstandigheden geschikt waren voor campers. Met verharde ondergrond. Prima plaatsen maar eerlijk gezegd niet op de mooiste plek op ons terrein. Daar wilden we wat aan doen. Passend bij de nieuwe weg die we zijn ingeslagen om het buitenleven op Texel nog meer te promoten en ook op de camping nog leuker te maken.

Kom jij ons nieuwe camperveld uittesten? - Woud Texel Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Op de schop

En dus ging dit najaar de schop in de grond. Een van de bestaande kampeervelden gaan we transformeren tot een mooi camperveld, waarin we meer rekening houden met de natuur. Veel rondingen, hoogte verschillen, mooie vegetatie met zoveel mogelijk inheemse bloemen en planten, een mooi watertje en een natuurlijk waterafvoer. Daarmee stappen we af van de strakke indeling zoals op de andere kampeervelden, maar kiezen we voor een meer natuurlijke benadering, zoals op De Vrijheid, het deel van Woud waar de lodges staan.

Tegelijkertijd zorgen we er natuurlijk wel voor dat het de camperaars op Woud aan niets ontbreekt.  De plaatsen zijn royaal en worden verhard met graskeien, zodat het er groen uitziet, maar je camper niet wegzakt in het gras. Iedere plek heeft een eigen aansluiting voor water, elektra (16A) en digitale televisie. Grijs water kun je op de plek afvoeren. Op het terrein is Wifi. Heb je geen eigen sanitair in de camper, dan kun je gebruikmaken van ons verwarmde sanitair-paviljoen.

Samenwerking met Staatsbosbeheer

Het terrein van Woud is eigendom van Staatsbosbeheer. Daar hebben we een goede relatie mee en waar dat kan trekken we samen op om de natuur in het bos te versterken. Dat gebeurt ook op dit nieuwe terrein. Na het aflopen van de pacht van landbouwgrond naast het Maartenhuis, richting De Koog, gaat Staatsbosbeheer dit terrein betrekken bij het nabijgelegen natuurgebied het Alloo. Dit nieuwe stukje natuur moet zich ontwikkelen tot een kalkrijke natte duinvallei, waar de oorspronkelijke vegetatie, zoals heide, weer een kans krijgt. Hiervoor is de voedselrijke toplaag afgeplagd. Die grond wordt grotendeels weer gebruikt op ons nieuwe terrein om hoogteverschillen te creëren. Zo’n 700 kubieke meter grond gaan we verwerken.

Kom je langs, dit voorjaar?

Ons camperveld krijgt de naam De Schorren, omdat wij best wat overeenkomsten zien met dit mooie natuurgebied aan de noordoostkant van Texel. Zoals je op de foto ziet, worden de contouren van het nieuwe veld al zichtbaar, maar we moeten de komende maanden nog flink aan de bak om alles gereed te hebben voor het nieuwe kampeerseizoen. Op 29 maart gaat Woud weer open. Kom je langs om ons nieuwe veld uit te testen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Rozendijk 38
1791 PE Den Burg

Tel. (0222) 31 30 80
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Logo Woud Texel

Route [ N 53.05914  O 04.75967 ]

Social media

Copyright www.woudtexel.nl

Website door WEBJONGENS i.s.m. Zilte ZakenBookzo & Texelinformatie